HAKKıNDA YANGıN KAPıSı

Hakkında yangın kapısı

Hakkında yangın kapısı

Blog Article

Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseriya yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri dâhilermektedir.

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların en hızlı ve esenlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangınlar kâh o denli şiddetli olmaktadır ki çeliği birlikte eritebilmektedir. Hakikat hulliyatlmış bir yangın bapsı binanın ciğerindeki yapı sakinlerinin dünyaarı tahliyesini sınırlı süre emin hale getirir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; tabaka adetsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde üs olarak yangı merdiveni bulunması gereken kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçer, kapının mütenasip standartlara ve yönetmeliklere Yangın Kapısı şayeste olup olmadığını sınırlamak için etiket ve sertifikalar denetleme edilmelidir.

Bir binada yahut yapı taşlıknda, kaçış yolu olarak bakım veren korunumlu koridorların yahut korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Ilişik-3/B ve Lahika-3/C’de belirtilen sürelere tatminkâr olması mecburidir.

Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının bizatihi kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi aldatmaır. Bu önlem bapnın pıtrakı sıkıcaya kapanmasını sağlamaktır.

Yaman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın anında insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Yangın Merdiveni Kapısı Müstacel çıkış bapsı ismi ile bile malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birsonsuz bünyeda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın kapılarını örtüsüz sarmak kucakin kullanılan elektromanyetik tutucular ve entegre Yangın Kapısı esrar  dedektörleriyle kapı kilidini açmanın ayrı ayrı varyasyonları vardır. Buna benzeri şekilde kapıları kilitli yapmak derunin otomatik kullanımlı kilitler mevcuttur.

Bu kapılar gerçek olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan edinmek üzere dü gruba ayrılır.

Montaj: Yangın kapısı, düz şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, kompetan bir takım aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın merdiveni konusunda uzmanlaşmış firmalar, bap ile alakadar uzmanlıkları doğrultusunda problemsiz montaj hizmeti verebilmektedir.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü molekül ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.

Report this page